Home Vereniging Accommodatie Teams Resultaten Jeugd Training Foto's LinksAccommodatie


Peters heeft nog geen website
Café-Restaurant Peters
Steenstraat 7
7271 BN Borculo
Telefoon: 0545-271209

Schietvereniging de Groene Jager begon in de grote zaal bij café-restaurant Peters, aan de Steenstraat te Borculo. Er waren toen geen vaste banen, zodat er elke schietavond moest worden op- en afgebouwd. Na een aantal jaren kregen we een schietlocatie boven de kleine zaal, deze was alleen toegankelijk via een vliezotrap. In 2001 werd de locatie vergroot en kwam er een vaste trap.

De toegang Toch wel een stijle trap

We hebben zes 10-meter luchtgeweerbanen met automatisch schijventransport. Een druk op de knop volstaat om een éénschotskaartje naar achteren te sturen of naar je toe te halen. Bij het proefschieten worden er meer schoten op een kaartje gelost. Even tussendoor drukken onderaan de knop volstaat om de kaart iets naar je toe te halen om te zien wat je hebt geschoten. Weer even drukken bovenaan de knop en de kaart gaat weer terug.

De 6 banen André en jnior Arjan

Schietvereniging de Groene Jager heeft geen eigen kantine. We zijn immers niet voor niets bij een café gestationeerd. Er is overigens absoluut geen verplichting om een consumptie te gebruiken in het café. De meeste jeugdschutters komen dan ook bijna nooit in het café. Sommige ouderen komen er alleen met thuiswedstrijden om een bak koffie te drinken. Uiteraard wordt het door een aantal schutters soms ook wel heel gezellig gemaakt.

Kroegbaas Robert

Er mag in principe niet worden gedronken voor de wedstrijd al neemt een enkeling best wel eens een borreltje of biertje voor de wedstrijd. Sommigen hebben het nodig om rustig te worden. Zo nemen anderen juist één of 2 bakken koffie voor de wedstrijd om goed wakker te zijn (doping: alhoewel dat bij sommigen ook wel een opleving van de zenuwen kan veroorzaken, zeker bij een spannende wedstrijd).

We hebben wel een ruimte waar we kunnen zitten, de kaarten kunnen tellen, we onze kaarten kunnen vinden en ons om kunnen kleden (voor zover schutters speciale schietkleding hebben). Ook de luchtgeweren en de foudralen moeten we ergens kwijt.

De ontvangstruimte