Home Vereniging Accommodatie Teams Resultaten Jeugd Training Foto's Links


Schietsportvereniging de Berkelschutters

Jeroen, Danielle en Willy van sv Diabolo Een 5-tal schutters van sv de Groene Jager is tevens lid van schietvereniging de Berkelschutters. Deze luchtgeweervereniging is opgericht door een aantal schutters uit de regio Groenlo, Eibergen en Borculo, met het doel om ook in een grotere regio en landelijk uit te kunnen komen in de competitie en bij kampioenschappen van de KNSA. De Berkelschutters hebben het gebouw van sv Diabolo als thuisbasis.

SSV de Berkelschutters - clubgebouw sv Diabolo
Haarloseweg 3a
Sportcomplex Borculo
Telefoon: 0545-275274
Danielle

Over het algemeen zijn het de fanatiekere schutters die lid van de Berkelschutters worden. Dit zijn niet per definitie altijd de beste schutters. Er zijn ook schutters uit de lagere klassen en jeugdschutters actief. In het verleden zijn er verscheidene talenten dankzij de Berkelschutters Nederlands (jeugd of klasse) kampioen geworden. Schutters zoals Johan Voskamp, Josta Hoenink en DaniŽlle Fokkers hebben het ooit tot de kernploeg geschopt.

Over het algemeen is ssv de Berkelschutters zeer succesvol in de jeugd- en veteranenklassen (bij de laatste groep is vooral ook jeugdtrainer en -begeleider Willy Winters van sv Diabolo succesvol).

De activiteiten van de Berkelschutters zijn:

 • Elke laatste woensdag van de maand is er een trainingsavond (gedurende het seizoen).
 • Schijf KNSA PietjePaf Elk jaar wordt er door de jeugdcommissie van de Berkelschutters,
  in samenwerking met sv Diabolo, eind november een jeugdwedstrijd voor de landelijke KNSA-juniorencompetitie (de Pietje Paf competitie) georganiseerd. Er wordt in verschillende leeftijdsklassen geschoten, de jongsten (tot 14 jaar) mogen opgelegd schieten. De wedstrijd van de Berkelschutters is ook toegankelijk voor junioren die niet bij de KNSA zijn aangesloten. Er is er een landelijke finaledag van de juniorencompetitie.
 • Er wordt meegedaan aan de afdelingscompetitie van de schietbond KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie). Deze afdeling omvat verenigingen
  uit de hele Achterhoek en de regio Arnhem.
  Foto LIGA-wedstrijd 10 november 2004. Links zie je Willy.
 • Er wordt meegedaan aan de afdelingskampioenschappen van de KNSA. Eens in
  de paar jaar organiseert de Berkelschutters deze.
  Foto start AK 2003 genomen door het raam (locatie sv Diabolo)
 • Er wordt meegedaan aan de districtkampioenschappen van de KNSA. Landelijk zijn er 4 districten. Het DK wordt in februari gehouden. In februari 2008 organiseerde SSV de Berkelschutters het DK.
 • Er wordt meegedaan aan de Landelijke Klasse Kampioenschappen van de KNSA. Het LKK wordt altijd rond Hemelvaart gehouden.
 • Een selecte groep mag deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen van de KNSA. Het NK wordt altijd eind juni gehouden.

Veel meer informatie over SSV de Berkelschutters vind je op Website GEB.