Home Vereniging Accommodatie Teams Resultaten Jeugd Training Foto's Links


Ledenwerving

Eind september 2005 heeft in Berkelland Nieuws (Wegwijzer voor Borculo) en de Borculose editie van Achterhoek Nieuws een persbericht gestaan. De inhoud daarvan staat hieronder. Doel was om weer eens de aandacht te vestigen op sv de Groene Jager. Onze vereniging is immers bij velen onbekend. Maar het belangrijkste was uiteraard om nieuwe leden aan te trekken. Het berichtje heeft deels het gewenste effect gehad. Enkele jongens zijn uiteindelijk lid geworden. Wij hopen nog op versterking van oudere schutters.

Persbericht september 2005

Sv de Groene Jager zoekt nieuwe leden

Sinds kort zijn de trainingen hervat en is de competitie van start gegaan. De Borculose schietvereniging de Groene Jager kan echter nog wel versterking gebruiken.

Het schieten met luchtgeweer komt bij de jeugd steeds meer in de belangstelling. Sv de Groene Jager heeft 5 jeugdleden van 10 jaar en ouder. Ook andere verenigingen in de omgeving beschikken over een groeiend aantal jeugdleden. En keer per maand komen de jeugdschutters van Schietbond GEB (Groenlo-Eibergen-Borculo) op zondag voor een wedstrijd bijeen.

Naast de 5 jeugdleden zijn er nog 15 senioren actief bij sv de Groene Jager. Samen met enkele jeugdschutters nemen zij met 4 teams deel aan de competitie van Schietbond GEB.

De leden van sv de Groene Jager wonen nogal verspreid, namelijk in Lichtenvoorde, Neede, Groenlo, Beltrum, Barchem en Borculo. Het bestuur van sv de Groene Jager zou dan ook graag versterking uit Borculo willen zien, van zowel dames als heren. Uiteraard zijn ook belangstellenden uit andere plaatsen welkom. Ervaring met schieten is daarbij beslist niet noodzakelijk.

Naast senioren zijn ook jeugd- en oudere schutters welkom. Ouderen, vanaf 60 jaar, kunnen namelijk deelnemen aan een competitie opgelegd schieten voor ouderen van Schietbond GEB. Deze CosVo-competitie wordt eens per 3 weken op dinsdagavond, op wisselende locaties, gehouden.

De leden van sv de Groene Jager trainen elke dinsdagavond in het schietlokaal bij Caf-restaurant Peters aan de Steenstraat te Borculo. Vanaf 19.00 uur traint de jeugd onder begeleiding van jeugdtrainers Bennie Bleumink en Arjan Harbers. Vanaf 20.00 uur trainen de senioren.

De wedstrijden vinden voornamelijk op donderdagavond plaats. In het schietseizoen, van september tot april, schieten de senioren tussen de 18 en 22 uit- en thuiswedstrijden. Daarnaast worden er nog enkele bekerwedstrijden gehouden.

Meer informatie over schietvereniging de Groene Jager kun je vinden op de website www.groenejagerborculo.nl. Heb je interesse voor een kennismaking en een maand gratis trainen neem dan contact op met voorzitter Richard Harbers (tel. 0545-274024) of secretaris Henk Memelink (tel. 0545-274435).