Home Vereniging Accommodatie Teams Resultaten Jeugd Training Foto's LinksDe vereniging

Met dank aan Microsoft Word De leden van sv de Groene Jager doen niet aan de jacht, zoals je misschien mocht denken, maar beoefenenen de luchtschietsport.

luchtgeweerkogeltje, type diabolo Schietvereniging de Groene Jager te Borculo beoefent de luchtschietsport. Met andere woorden, er wordt geschoten met luchtgeweren. Daarbij worden 4,5 mm kogeltjes van het type Diabolo gebruikt.

Luchtgeweren zijn relatief ongevaarlijk (uiteraard wordt er vooral bij de jonge leden streng op gelet dat veilig met de wapens wordt omgesprongen). In tegenstelling tot vuurwapens heb je bij luchtgeweren (nog) geen vergunning nodig. Omdat er met loden kogeltjes wordt geschoten is het wel raadzaam om na het schieten je handen te wassen.

Er kan met een luchtgeweer van de vereniging worden geschoten. Het gebruik van kaarten en kogeltjes is bij de lage contributie inbegrepen. Junioren (tot 18 jaar) betalen bij de Groene Jager de helft van de normale contributie.

Overigens hebben de meeste oudere schutters een eigen luchtgeweer. Dat kun je helemaal naar eigen wens instellen. Bijvoorbeeld: iedereen kijkt op een eigen manier door de zogenaamde diopter; het kan nodig zijn de kolf te verlengen of van hoogte te wijzigen, etc. Ook hebben veel schutters een complete schietuitrusting bestaande uit een schietjas, schietschoenen en soms ook een schietbroek. De jas en broek zijn van stevig canvas gemaakt waardoor je steviger staat. Verder hebben we een schiethandschoen voor de steunende hand. Ook schieten de fanatiekere schutters vaak met eigen kogeltjes die op een testbank het beste bij het luchtgeweer blijken te passen. Dit maakt het allemaal wel duurder voor schutters die 'hogerop' willen, maar vaak begint men toch met 2e-hands spullen. Ook gaan de spullen erg lang mee (tot wel 20 jaar of langer) waardoor de afschrijving per jaar erg meevalt.

Met een aantal verenigingen uit de regio Groenlo, Eibergen, Borculo en Barchem, wordt er in competitieverband geschoten. Zie ook Competitie GEB.

De schietvereniging bestaat al sinds 1965. Zie hier de foto's van de viering van het 50-jarig bestaan in 2015. Anno 2016 hebben we 16 leden.

De dinsdagavond (de trainingsavond) is de meest geschikte avond om kennis te maken met sv de Groene Jager. Nieuwe schutters zijn altijd welkom (het bestuur bekijkt wel of je enigszins bij de vereniging past voordat je lid kunt worden). Bij interesse kun je contact opnemen met de secretaris: Henk Memelink, telefoon 0545-274435.

Functies binnen sv de Groene Jager:
Voorzitter   Richard Harbers
Secretaris   Henk Memelink
Penningmeester   Robert Assinck
Jeugdleider/trainer   Bennie Bleumink
Organisator onderlinge competitie   Bennie Bleumink
Webmaster   Henk Memelink
Bereikbaar via e-mail:
Mail voor informatie naar  
Mail over deze site naar  

Het secretariaat is:
Sv de Groene Jager
p/a De Markerichter 11
7271 ZJ  Borculo

Het adres van de accommodatie is:
Café-Restaurant Peters
Steenstraat 7
7271 BN  Borculo