Home Vereniging Accommodatie Teams Resultaten Jeugd Training Foto's LinksTrainingsactiviteiten

Op dinsdagavond wordt er getraind. Meestal worden dan ook de kaarten van de onderlinge competitie verschoten.Onderlinge competitie

Gedurende het seizoen, vanaf september tot en met april, krijgen we elke maand 2 series van elk 20 schot. Deze series worden klaargemaakt en geteld door Bennie. Veel schutters schieten braaf elke maand hun onderlinge series. Een enkeling wacht tot heel laat in het seizoen om ze dan in pakken van 3 series tegelijk te schieten. Sommigen schieten bijna nooit hun onderlinge series.

Sommige schutters schieten zo vaak dat ze aan de onderlinge series niet genoeg hebben. Dan kopen ze er nog wel eens kaarten bij (meestal tegen een redelijke vergoeding van de vereniging). Een aantal leden is ook lid van de Berkelschutters. Ook daarvan krijgen ze onderlinge series te schieten. Deze schutters worden er dan ook wel erg druk mee (sommigen komen er niet doorheen).

De prijsuitreiking van de onderlinge competitie is altijd tijdens de jaarlijkse feestavond (mei/juni).

Jeugdtraining


Bennie (midden) geeft aanwijzingen aan Bjoyd (foto jeugdtoernooi 28-11-2004) Van 19.00 uur tot 20.00 uur schiet de jeugd, onder begeleiding van Bennie. Soms zijn er nog wel enkele ouders, meestal schutters, bij aanwezig.

Er is geen verplichting om te komen trainen, maar het wordt zeker van de junioren wel verwacht. Alleen als je praktisch elke week traint zie je immers vooruitgang in je resultaten (maar dat geldt voor de meeste sporten). Mocht je jeugdlid zijn en niet komen trainen dan verwachten wij van je dat je dat bij voorkeur minimaal één dag van tevoren meldt bij Bennie.
Junior Mike

Training

Na 20.00 uur komen de oudere schutters aan hun trekken. De genoemde tijden zijn overigens niet heilig. Als er voor 20.00 uur een baan vrij is kan ook wel een 'oudere' schieten.

Ook voor de oudere schutters werkt het het beste om wekelijks te komen trainen en daarnaast de onderlinge competitie af te ronden. Je krijgt dan een beter schietritme waardoor ook de wedstrijden beter worden geschoten.

  

Kennismaking

De dinsdagavond is overigens de meest geschikte avond om kennis te maken met het schieten bij sv de Groene Jager. Nieuwe schutters zijn altijd welkom (het bestuur bekijkt wel of je enigszins bij de vereniging past voordat je lid kunt worden). Bij interesse kun je contact opnemen met de voorzitter: Richard Harbers, telefoon 0545-274024.

De standaard competitieavond binnen Schietbond GEB is de donderdagavond.